EUROLYGA 2023

Dakaras 2024: M. Siliūnui laikyti tempą trečiame greičio ruože trukdė vakarykštė trauma

Dakaro ralis Saudo Arabijoje įgauna pagreitį ir organizatoriai neleidžia dalyviams atsikvėpti nei minutei. Po dviejų tikrai įtemptų ir ilgų ralio dienų, šiandien prasidėjo maratoninis greičio ruožas. Į jį ankstyvą pirmadienio rytą patraukė ir po kritimo pilnai neatsigavęs Modestas Siliūnas.

Modestas Siliūnas<br>Flexit GO Dakar team nuotr.
Modestas Siliūnas<br>Flexit GO Dakar team nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 10:10 PM, atnaujinta Jan 8, 2024, 10:21 PM

Primename, jog antrajame greičio ruože klaipėdietis krito nuo motociklo likus 12–13 kilometrų iki finišo ir susimušė petį. Nors vakare sportininkas kalbėjo optimistiškai, jog trauma nėra rimta, tačiau ryte padariniai jau buvo juntami – kamavo peties skausmas. Tačiau net ir tokios problemos nesutrukdė startuoti ir sėkmingai finišuoti.

„Džiaugiuosi, kad šiandien pravažiavau. Po vakarykščio kritimo šiandien petis skausmingas, ranka dar sunkiai laiko, bet bandžiau kabintis, važiuoti. Šiandien turėjome didesnes kopas, tai į vieną jų tik iš ketvirto karto pavyko įkopti, o jos viršuje dar ir kelio taškas buvo „pakabintas“, tad reikėjo važiuoti itin tiksliai ir buvo reikalų. Varginanti diena, vėl buvo akmenų, bet šie ne tokie baisūs kaip pirmąją dieną, bet vis tiek pavojingi. Taip pat šiandien buvo daug dulkių, nes netrūko feš fešo,“ – kalbėjo sportininkas.

Iškart po finišo, dviems valandoms motociklas buvo perduotas į mechanikų rankas, kadangi šiandien būtent tiek laiko komanda turi su sportininkų technika. Vėliau sportininkai privalo palikti aptarnaujančią komandą ir miegoti atskirai – tokios yra Dakaro maratoninių greičių ruožų taisyklės.

Preliminariais duomenimis M. Siliūnas užėmė 68, trasą įveikęs per 6 val. 26 min. 46 s., nuo lyderio Kevino Benavideso atsilikęs beveik dvejomis valandomis.

Ketvirtasis greičio ruožas atrodo trumpiausias iš praėjusių – dalyvių laukia 299 kilometrų, tačiau pailsėti čia tikrai neteks. Organizatoriai perspėja apie painią navigaciją, žvyrą ir ruožą vainikuosiančiomis kopomis. Taip pat ilgesnis bus ir pravažiavimas į ir iš finišo – bivuakui kraustantis link Al-Hofuf miesto, dalyviams reikės nuvažiuoti 332 kilometrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.