EUROLYGA 2023

Pirmoji Dakaro diena M. Siliūno akimis: tiek dulkių gyvenime nebuvau matęs

Šeštadienio rytas tingus galėjo būti tik Dakaro ralio žiūrovams. Tačiau dalyvių stovykloje nuotaikos visiškai ne savaitgalinės. Jų laukė pirmasis greičio ruožas, besidriekiantis per 400 kilometrų, o pirmieji šį iššūkį priėmė motociklų klasės dalyviai, tarp kurių – ralio debiutantas Modestas Siliūnas.

M.Siliūnas.<br>FlexitGo Dakar Team.
M.Siliūnas.<br>FlexitGo Dakar Team.
M.Siliūnas.<br>FlexitGo Dakar Team.
M.Siliūnas.<br>FlexitGo Dakar Team.
M.Siliūnas.<br>FlexitGo Dakar Team.
M.Siliūnas.<br>FlexitGo Dakar Team.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 6, 2024, 7:40 PM

Dėl praleistų kelio taškų prologe, klaipėdiečio startinė pozicija tarp motociklininkų buvo viena prasčiausių, bet bivuaką vis tiek teko palikti prieš 7 val. ryto Lietuvos laiku. Organizatoriai žadėjo ilgą dieną – 414 kilometrų žvyro, akmenų ir tik truputis minkšto smėlio.

Sportininkas trasoje užtruko 6 val. 58 min. 20 sekundžių. Kaip finiše komentavo M. Siliūnas, diena tikrai buvo ilga ir varginanti.

„Organizatoriai vakar per etapo aptarimą sakė, kad bus 17 procentų akmenų. Aš manau, kad jie gal skaičius sumaišė, ir akmenų iš tikrųjų buvo 71 procentas. Iki pietų važiavau gerai, pavyko palaikyti tempą, tačiau nuo maždaug trasos vidurio pasipylė linksmybės. Ties penkioliktu kritimu nustojau skaičiuoti, kiek kartų virtau tarp akmenų. O likus maždaug 50 kilometrų iki finišo, mane pradėjo lenkti automobiliai, tai tiek dulkių dar turbūt nesu gyvenime matęs,“ – įspūdžių nestokojo klaipėdietis.

Tiesa, akmenys ir dulkės nebuvo vienintelė problema.

„Maždaug ties viduriu pajutau, kad stabdžiai nelabai veikia – užkaito skystis. Dar teko pagauti ir feš fešo, o tarp jo slėpėsi dideli ir nepatogūs akmenys. Tai įsivaizduokit – motociklas nestabdo, aplink vien tik dulkės, nematai, kur važiuoji, ir dar nuolat krenti. Labai išvargau, bet bent jau džiaugiuosi finišavęs.“

Preliminariai, bendroje motociklų įskaitoje M. Siliūnas šiandien rikiuojasi 75-oje vietoje, o Rally 2 klasėje tenkinasi 48-ąja vieta.

Laiko atsikvėpti sekmadienio trasa taip pat nežada. Dakaro ralio dalyvių laukia ne ką mažiau sudėtingas, per 463 kilometrus besidriekiantis greičio ruožas. Organizatoriai žada smėlio, kopų, bet taip pat ir kietesnės dangos, pvz. asfalto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.