Pasirodo, tai nėra pati tinkamiausia vieta bananams laikyti, jeigu norite ilgiau pasimėgauti šviežiais, nepernokusiais ir neparudavusiais vaisiais.
Profesionalus britų šefas Peteris Sidwellas pažymėjo, kad bananams nokti patinka šiltos, drėgnos ir šviesios sąlygos, o jiems sunokus, šį procesą reikėtų stabdyti.
Virėjas rekomenduoja bananus laikyti atokiau nuo langų, nuo tiesioginių saulės spindulių ir nuo šilumos šaltinių – orkaitės, viryklės, radiatorių.
Bananus geriausia laikyti vėsioje vietoje, kur jie ir toliau noks, tik lėčiau. O kai jie bus tinkamo sunokimo lygio, norint sustabdyti nokimą, juos galima perkelti į šaldytuvą.
„Dole Food“, viena didžiausių vaisių ir daržovių gamintojų pasaulyje, nurodo, kad bananai turi būti laikomi vėsiai, maždaug 12 laipsnių Celsijaus temperatūroje, ir apsaugoti nuo šviesos, kitaip jie greit sunoks ir pradės ruduoti.
„Tamsesnis ir vėsesnis kambarys be tiesioginių saulės spindulių – ideali vieta laikyti bananus. Šilta virtuvė nėra pati geriausia vieta šiems vaisiams“, – tvirtina įmonės ekspertai.
Parengta pagal express.co.uk