Patarė, kaip ilgiau išsaugoti trešnes: svarbiausia nedaryti vienos klaidos

Trešnės – vienos skaniausių uogų. Vienintelis minusas – jų sezonas labai trumpas, pasimėgauti jomis galime tik vasarą. Bet kol jų dar yra, būtinai įtraukite šias uogas į savo užkandžių racioną – jos yra labai naudingos mūsų organizmui.

Didžiausi trešnių kiekiai atvyksta iš Ispanijos, Graikijos, Lenkijos.<br>123rf nuotr.
Didžiausi trešnių kiekiai atvyksta iš Ispanijos, Graikijos, Lenkijos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 12:17 PM

„Šioje mažytėje uogoje yra daug naudingųjų medžiagų – vitamino C, karotenoidų ir antocianinų, antioksidantų ir ląstelienos.

Trešnės naudingos širdies ir kraujagyslių veiklai, virškinimo gerinimui, sąnariams. Žinoma, šios saldžios uogos turi fruktozės, tad jomis mėgautis reikėtų saikingai“, – pasakoja UAB „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.

Ji pastebi, kad šiais metais trešnių derlius turėtų būti nemažas – pirmosios uogos atkeliavo dar pavasarį. Didžiausias trešnių pikas – vasaros vidurys. Didžiausi trešnių kiekiai atvyksta iš šiltesnių šalių, kaip Ispanija, Graikija, Lenkija.

Keletas naudingų patarimų, kaip išlaikyti trešnes šviežias kuo ilgiau:

  • Jei nusipirkote daugiau trešnių, išimkite jas iš pakuotės, sudėkite į plastikinį ar stiklinį indą ir padėkite į šaldytuvą. Vėsioje temperatūroje uogos išsilaikys ilgiau.
  • Uogas plaukite tik prieš jų vartojimą – plautų uogų nerekomenduojama dėti į šaldytuvą ar juolab laikyti kambario temperatūroje. Drėgna terpė – palanki sąlyga veistis pelėsiui, bakterijoms.
  • Uogas galima laikyti kartu su kitais vaisiais ir daržovėmis, kadangi jos neskatina greito kitų produktų sunokimo, pačios išskiria nedaug etileno dujų. Žinoma, uogas ir kitus produktus reikėtų laikyti kiek toliau nuo obuolių, bananų, abrikosų ir kriaušių, kadangi šie vaisiai išskiria daugiausiai etileno dujų.

Trešnių ledų receptas

Vietoj trešnių galima naudoti vyšnias

Reikės:

  • 350 g šaldytų trešnių
  • 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno
  • 5 arbatinių šaukštelių trešnių sulčių (išspaustų iš šaldytų trešnių)
  • 300 g plakamosios grietinėlės
  • 6 valgomųjų šaukštų cukraus pudros

Gamybos eiga

1. Sudėkite šaldytas trešnes į vidutinio dydžio dubenį ir palikite atitirpti kambario temperatūroje apie 2 valandas. Tuo pačiu metu atvėsinkite ir sutirštintą pieną.

2. Atšilusias trešnes nusausinkite, sultis atidėkite.

3. Atsidėkite saujelę trešnių.

4. Likusias trešnes sutrinkite trintuvu, kad jaustųsi jų tekstūra.

5. Suplakite grietinėlę iki standumo, įmaišykite cukraus pudrą.

6. Sumaišykite grietinėlę iki vientisos masės kartu su kondensuotu pienu, trešnių tyre, jų sultimis ir atidėta saujele trešnių.

7. Visą ledų mišinį supilkite į platų indą ir padėkite į šaldiklį mažiausiai 5 valandoms.

8. Prieš pateikiant ledus, išimkite juos iš šaldiklio ir palaikykite kambario temperatūroje 15-20 min.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.