Kaip jūs tai darote? Imate peilį ir nuo kiekvienos skiltelės nulupate už popierių plonesnę odelę? O po to jas rankiojate po visą virtuvę, nes net menkiausias oro gūsis nupučia jas nuo stalo?
O galbūt merkiate česnakus į vandenį, palaukiate pusvalandį, kol žievelės suminkštės, ir tuomet lupate?
Jeigu jūsų patiekalui reikia daug česnako, teks šiek tiek užtrukti, kol nulupsite.
Tačiau yra būdas, kaip nulupti visą galvą greitai, lengvai, per keliolika sekundžių.
Internetą užkariavo vaizdo siužetas, kuriame pateikiama trumpa pamokėlė, kaip tai padaryti.
Laikydami česnako galvą į skiltelės vidurį įbeskite nedidelį peilį ir jį lengvai pasukdami atskirkite skiltelę nuo esančios greta ir ją išlupkite. Saugokite, kad peilis neperpjautų skiltelės.
Tiesa, šis triukas pavyks tik išsirinkus tinkamus česnakus. Juos renkantis verta atkreipti dėmesį į du dalykus: jų tvirtumą ir sausumą.
Skiltelės turi būti tvirtos, be įdubimų ir dėmių. Kartu česnakas neturi būti drėgnas: drėgmė signalizuoja apie prasidėjusį gedimą.