Štai ką reikia padaryti, kad būtų lengviau nulupti virtus kiaušinius

2019 m. vasario 6 d. 07:44
Lrytas.lt
Jeigu mėgstate kietai virtus kiaušinius, turbūt jau pastebėjote, kad nulupti kai kuriuos kiaušinius – tikra kankynė: lukštas trupa, lupasi kartu su baltymu. 
Daugiau nuotraukų (1)
Tai ypač negerai, jeigu kiaušinius norite įdaryti – aplaupyti kiaušiniai atrodo tikrai negražiai.
Gal ir nustebsite, bet sunkiausia nulupti šviežius kiaušinius. Ką daryti? Juk nelauksite, kol kiaušiniai pastovės savaitę ar dvi.
Patarimų portalai dalijasi keliomis paprastomis gdurybėmis, dėl kurių nulupti kiaušinius tampa lengva ir paprasta. 
Štai vienas jų: viskas, ką reikia padaryti – tai įberti į vandenį vieną šaukštelį valgomosios sodos ir virti kiaušinius tiek laiko, kiek vertate įprastai.
Ši natūrali medžiaga prasiskverbia pro kiaušinio lukštą, todėl jis lengviau atsiskiria nuo baltymo, o įtakos kiaušinio skoniui tai neturi.
Pamatysite, kad nulupti tokiame vandenyje išvirtus kiaušinius – daug lengviau. 
O jeigu nepatinka ar neturite sodos, išbandykite kitą būdą – į vandenį įberkite druskos, įpilkite keletą lašų citrinų sulčių arba prieš virdami kiaušinį adata pradurkite skylutę bukajame gale. Tai taip pat padeda lengviau nulupti išvirtus kiaušinius.
Nesvarbu, kurį metodą pasirinksite, galiausiai – dar vienas svarbus patarimas: išvirtus kiaušinius reikia greitai ataušinti, geriausiai – ledo vonelėje. Tuomet jie lengvai nusilups.
kiaušiniaikiaušiniskaip nulupti
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.