Tai ypač negerai, jeigu kiaušinius norite įdaryti – aplaupyti kiaušiniai atrodo tikrai negražiai.
Gal ir nustebsite, bet sunkiausia nulupti šviežius kiaušinius. Ką daryti? Juk nelauksite, kol kiaušiniai pastovės savaitę ar dvi.
Patarimų portalai dalijasi keliomis paprastomis gdurybėmis, dėl kurių nulupti kiaušinius tampa lengva ir paprasta.
Štai vienas jų: viskas, ką reikia padaryti – tai įberti į vandenį vieną šaukštelį valgomosios sodos ir virti kiaušinius tiek laiko, kiek vertate įprastai.
Ši natūrali medžiaga prasiskverbia pro kiaušinio lukštą, todėl jis lengviau atsiskiria nuo baltymo, o įtakos kiaušinio skoniui tai neturi.
Pamatysite, kad nulupti tokiame vandenyje išvirtus kiaušinius – daug lengviau.
O jeigu nepatinka ar neturite sodos, išbandykite kitą būdą – į vandenį įberkite druskos, įpilkite keletą lašų citrinų sulčių arba prieš virdami kiaušinį adata pradurkite skylutę bukajame gale. Tai taip pat padeda lengviau nulupti išvirtus kiaušinius.
Nesvarbu, kurį metodą pasirinksite, galiausiai – dar vienas svarbus patarimas: išvirtus kiaušinius reikia greitai ataušinti, geriausiai – ledo vonelėje. Tuomet jie lengvai nusilups.