Dėl raudono vyno dantys dažnai apsineša tamsiomis apnašomis, kurios tikrai jūsų nepuošia.
Tačiau yra keletas gudrybių, padedančių išvengti apnašų ir mėgautis tokiu gėrimu, koks jums labiau patinka. Jeigu pasikliausite šiais paprastais patarimais, neteks nerimauti, ar dantys neprarado baltumo.
1. Dantis valykite prieš valgį, o ne po jo.
Vyne esantys taninai įsiskverbia į dantų apnašas. Taigi, jeigu prieš gerdami vyną išsivalysite dantis ir atsikratysite nešvarumų, gerokai sumažės tikimybė, kad nuo vyno jūsų dantys patamsės.
Nors gali atrodyti logiška valyti dantis jau išgėrus vyno, verčiau to nedarykite, pataria interneto portalas „Woman'sDay„. Antraip dėl vyno rūgšties jūsų dantys pasidarys itin jautriais. Be to, šveisdami dantis po to, kai išgėrėte vyno, galite pažeisti emalį.
2. Gerkite paprastą ar mineralinį vandenį.
Tarp dviejų taurių išgerkite šiek tiek vandens. Tai suteiks dvejopą naudą.
Jūs ne tik mažiau rizikuosite išgerti per daug vyno. Vanduo taip pat padės nuo pat vakaro pradžios išvengti vyno apnašų ant dantų.
3. Naudokite lūpų blizgį ar balzamą.
Iš naftos pagamintos kosmetikos priemonės veiks tarsi taninų užkarda. Taigi, pasitepkite jomis lūpas po kiekvienos vyno taurės. Beje, lūpdažis šios supergalios neturi.
4. Suvalgykite truputį sūrio.
Sūris tobulai tinka prie vyno. Maža to, sūris, ypač kietasis, apsaugo dantis nuo vyno apnašų. Kietasis sūris dantis padengia kalciu, dėl to taninams būna sunkiau prie jų prilipti.
5. Rinkitės maistą, kuriame gausu ląstelienos.
Vyno vakarėlis – puiki proga suvalgyti daugiau daržovių.
Maistą, kuriame yra daug ląstelienos, tokį kaip žiediniai kopūstai, špinatai, brokoliai, bulvės, tenka papildomai kramtyti. Dėl to pasigamina daugiau seilių.
Seilės ir pats maistas natūraliai nušveičia dantis.
6. Nušveiskite apnašas.
Neįtikėtinai efektyvus būdas išsaugoti baltus dantis yra tiesiog juos valyti servetėle, ar drėgnu popieriniu rankšluosčiu.
Beje, pasirodo, kad egzistuoja net ir vyno servetėlės, skirtos kaip tik tam.