Beje, gaminant picą, puiki proga sunaudoti ir šaldytuve turimus likučius.
Taigi, jūsų dėmesiui picos ant keptuvės receptas.
P.s. Picos keptuvėje receptas vienas pirmųjų, kurį įkėliau į savo puslapį prieš 9 metus.
Reikės:
(picos padui)
3 kiaušinių,
3 v.š. grietinės,
3 v.š. majonezo,
9 v.š. miltų,
žiupsnelio druskos
Įdarui:
dešros, dešrelių ar kt. mėsos,
fermentinio sūrio,
pomidorų,
raugintų arba marinuotų agurkų,
tarkuoto sūrio,
pomidorų pastos arba padažo,
prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus laiškinius česnakus )
Papildomai reikės aliejaus kepumui.
Gaminimo eiga:
Picos pagrindas (padas):
į dubenį įmušiau kiaušinius, įdėjau grietinę, majonezą, subėriau mitus, pagardinau druska ir išmaišiau (tešla gaunasi tirštos grietinės konsistencijos).
Įdarui dešrą, pomidorus, agurkus supjausčiau griežinėliais, sūrį sutarkavau burokine trintuve. Į keptuvę įpyliau šlakelį aliejaus ir jam kiek įkaitus supyliau picos pagrindo (pado) masę. Ant viršaus sudėjau dešrą, pomidorus, sudėjau pomidorų padažą ir užbarsčiau sūrio.
Picą kepiau ant nedidelės kaitros, pridengusi dangčiu ~ 7 – 10 min.
Baigiant kepti ant viršaus sudėjau griežinėliais pjaustytis agurkus. P.s. mentele kilstelėję picos kraštelį pastebėsite kada picos padas iškepęs. Iš recepte nurodytų produktų kiekio iškepsite vieną didelę arba dvi mažesnes picas. Skanaus!