Patiekalai, gaminami vienoje keptuvėje ar skardoje, man labai patinka, nes tokiems patiekalams pagaminti išties sugaišti kur kas mažiau laiko.
O jums ar patinka vienos skardos ar keptuvės patiekalai?
Na, o dabar skubu surašyti receptuką, kuris, tikiuosi, jums patiks lygiai taip pat, kaip patiko ir mums.
Kukulaičiams reikės:
500 – 600 gr. smulkintos kiaulienos ( g.b. ir kt. mėsa ),
1 svogūno,
1 kiaušinio,
maltos mėsos prieskonių,
prieskoninių žolelių,
2 skiltelių česnako pipirų ir druskos, porą šaukštų miltų ( kukulaičiams apvolioti),
šlakelio aliejaus
Papildomai reikės:
bulvių,
morkų,
svogūnų,
pomidorų pastos,
šaldytų žirnelių ir vandens/sultinio
Gaminimo eiga:
Pasigaminau kukulaičius iš recepte nurodytų produktų. Suformuotus kukulaičius apvoliojau miltuose ir juos apkepiau keptuvėje ant aliejaus. Į keptuvę su kukulaičiais sudėjau pjaustytus svogūnus, česnaką, pamaišant pakepinau, paskui įdėjau porą valgomų šaukštų pomidorų padažo, išmaišiau ir minutėlę patroškinau. Galiausiai sudėjau pjaustytas bulves, morkas, įpyliau vandens, kad apsemtų kukulaičius ir daržoves, pagardinau druska, prieskoninėmis žolelėmis ir troškinau apie 15 min. Baigiant troškintis subėriau šaldytus žirnelius ir patroškinau apie 7 – 10 min. P.s. troškinantis padažas tirštėja, tai vandens/sultinio kiekį reguliuokite pagal save. Skanaus