Šis iš pirmo žvilgsnio kuklus užkandis – tikra skonių bomba: jam pasigaminti užtruksite vos 15 minučių

2025 m. sausio 28 d. 18:46
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Brušeta su artišokais, burata sūriu ir pomidorais. O čia tai brušetą sukonstravau. Omg, kaip gerai gavosi. Skonių bomba, ne kitaip.
Daugiau nuotraukų (2)
Porcijos 2. Užtruksite apie 15 min.
Ingredientai:
mėgiamos duonos;
1 burata sūrio burbulas;
1 a. š. persilado prieskonių;
Šlakelis alyvuogių aliejaus;
Druskos pagal skonį;
4 – 8 vyšniniai pomidorai;
4 kons artišokų šerdys;
1 v. š. balzamiko kremo (naudojau granatų skonio);
Saujelė daigų.
Gaminimas:
Duonos riekeles pabarstome druska, persilado prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir paskrudiname duonos riekeles. Jas atidedame į šalį. Į tą pačią keptuvę, kur kepė duona, sudedame pomidoriukus, artišokus. Pabarstome druska, apšlakstome aliejumi nuo konservuotų artišokų (jis labai aromatingas ir skanus, tik neišpilkite lauk) ir balzamiku. Pakaitiname keletą min. Ant duonos riekelių dedame plėšyto burata sūrio. Ant viršaus dedame kepintus pomidoriukus ir artišokus. Puošiame daigais.
„Kviečiu į virtuvę“
sumuštiniaiužkandisduona
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.