Porcijos 2. Užtruksite apie 15 min.
Ingredientai:
mėgiamos duonos;
1 burata sūrio burbulas;
1 a. š. persilado prieskonių;
Šlakelis alyvuogių aliejaus;
Druskos pagal skonį;
4 – 8 vyšniniai pomidorai;
4 kons artišokų šerdys;
1 v. š. balzamiko kremo (naudojau granatų skonio);
Saujelė daigų.
Gaminimas:
Duonos riekeles pabarstome druska, persilado prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir paskrudiname duonos riekeles. Jas atidedame į šalį. Į tą pačią keptuvę, kur kepė duona, sudedame pomidoriukus, artišokus. Pabarstome druska, apšlakstome aliejumi nuo konservuotų artišokų (jis labai aromatingas ir skanus, tik neišpilkite lauk) ir balzamiku. Pakaitiname keletą min. Ant duonos riekelių dedame plėšyto burata sūrio. Ant viršaus dedame kepintus pomidoriukus ir artišokus. Puošiame daigais.
„Kviečiu į virtuvę“