Cezario salotos yra vienas žymiausių pasaulio patiekalų, kuris gimė visai netikėtai. Legenda byloja, kad tuomet, kai viename restorane baigėsi daugelis produktų, šefas iš turimų ingredientų sukūrė paprastą, tačiau išskirtinį patiekalą. Dėl savo lengvumo ir universalumo, šios salotos taip pat labai populiarios ir Lietuvoje. O neretai jos dar pagardinamos ir vištiena, krevetėmis ar lašiša. Tai – patiekalas, kuris gali būti tiek užkandis, tiek ir pagrindinis valgis.
Visgi restoranuose už patiekalus neretai tenka sumokėti daugiau nei norėtume. Už Cezario salotas, ypač, jei jos su krevetėmis – apie 14.
Tačiau laidos svečiai – socialinių tinklų žvaigždė kulinaras Martynas ir maisto tinklaraštininkė Eglė – parodys, kaip visa tai pasigaminti kur kas pigiau. Jei nuspręsite paruošti šiuos patiekalus pagal laidos svečių receptus, kiekvienam išleisite ne daugiau nei 5 eurus!
Cezario salotos su krevetėmis
Marinatui reikės:
70 ml apelsino sulčių;
česnako;
druskos;
pipirų.
Salotoms reikės:
romaninės salotos;
60 g krevečių;
kietojo sūrio;
2 vnt. putpelių kiaušinių;
žalių alyvuogių.
Padažui reikės:
2 v.š. majonezo;
obuolių acto;
ančiuvių aliejaus;
česnako.
Gaminimo eiga
Išspaudžiame apelsino sultis, pagardiname druska, pipirais ir smulkintu česnaku. Į marinatą sudedame krevetes ir leidžiame pasimarinuoti 15–20 minučių. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname krevetes.
Gaminame padažą: sumaišome majonezą su traiškytu česnaku, ančiuvių aliejumi ir obuolių actu. Padažą sumaišome su salotomis, dedame virtus putpelių kiaušinius, kietąjį sūrį, skrebučius ir papuošiame keptomis krevetėmis. Skanaus!