Lenkų šeimininkės papasakojo, kaip verda mėsos sultinį ir pasidalino receptu

2025 m. sausio 23 d. 13:54
Bulviniai blynai, pabarstyti cukrumi, barščiai, kuriuose nėra jokių tirščių, sriuba, parūgštinta duonos raugu, – daug Lenkijoje skanautų patiekalų yra panašūs į lietuviškus.
Daugiau nuotraukų (1)
Kiekvienoje šalyje šeimininkės turi įvairias patiekalų interpretacijas. Siūlome išbandyti! 
Mėsos sultinys su daržovėmis
Reikės:
500 g vištos šlaunelių arba krūtinėlės su kaulais
2 litrų vandens
2 morkų (tinka pastarnokai)
1 šakninės petražolės, nedidelio saliero gumbo
1 svogūno
laurų lapų, juodųjų pipirų, kelių česnako skiltelių
druskos pagal skonį
šviežių krapų ir petražolių stiebelių
makaronų
Gaminimas:
Užkaiskite puodą, įberkite pipirų ir virkite vištieną maždaug 1–1,5 valandos, išimkite, kai ji bus minkšta.
Supjaustykite kubeliais daržoves, sudėkite į sultinį. Kai daržovės išvirs, nukoškite sultinį, kad būtų skaidrus.
Sultinyje virkite makaronus, bet stenkitės jų nepervirti. Sudėkite į sriubą susmulkintą vištieną, virtas daržoves, dar kartą užvirkite.
Paskaninkite sultinį šviežiais krapais ir petražolėmis.
sultinyssriubalenkiškas maistas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.