Kiekvienoje šalyje šeimininkės turi įvairias patiekalų interpretacijas. Siūlome išbandyti!
Mėsos sultinys su daržovėmis
Reikės:
500 g vištos šlaunelių arba krūtinėlės su kaulais
2 litrų vandens
2 morkų (tinka pastarnokai)
1 šakninės petražolės, nedidelio saliero gumbo
1 svogūno
laurų lapų, juodųjų pipirų, kelių česnako skiltelių
druskos pagal skonį
šviežių krapų ir petražolių stiebelių
makaronų
Gaminimas:
Užkaiskite puodą, įberkite pipirų ir virkite vištieną maždaug 1–1,5 valandos, išimkite, kai ji bus minkšta.
Supjaustykite kubeliais daržoves, sudėkite į sultinį. Kai daržovės išvirs, nukoškite sultinį, kad būtų skaidrus.
Sultinyje virkite makaronus, bet stenkitės jų nepervirti. Sudėkite į sriubą susmulkintą vištieną, virtas daržoves, dar kartą užvirkite.
Paskaninkite sultinį šviežiais krapais ir petražolėmis.