Jautienos troškinys pagal I. Trusovę: mėsa būna tokia minkšta, net subyra!

2025 m. sausio 22 d. 17:58
Indrė Trusovė Dietistė, kulinarinių knygų autorė
Receptas
Jautienos troškinys yra turbūt vienintelis patiekalas mūsų namuose, kurį gaminu iš jautienos.
Daugiau nuotraukų (3)
Mėsa būna tokia minkšta, kad net vaikai ją valgo. Atrodo, net subyra!
Be to, neužtrunku daug laiko gaminimui, viską sudedu ir galiu eiti mėgautis mėgstama knyga, filmu, žaisti su vaikais ar užbaigti pradėtus darbus.
Reikės:
600 g jautienos (angusų veislės) nugarinės
400 g smulkintų pomidorų savo sultyse
1 v. š. pomidorų pastos
3 vidutinio dydžio morkų
2 svogūnų
didelio saliero stiebo
brokolio
česnako
1,5 l vandens
druskos, pipirų mišinio
gabalėlio lydyto sviesto kepti
Gaminimas:
Jautieną supjaustome mažais gabalėliais ir pakepame puode su lydytu sviestu. Kepame, kol paruduos ir nugaruos skystis nuo mėsos. Tuomet užpilame vandeniu ir troškiname apie 45 min.
Sudedame sukapotus svogūnus ir česnakus, supilame pomidorų tyrę ir pastą, suberiame tarkuotas morkas, susmulkintą saliero stiebą ir prieskonius. Troškiname apie valandą. Suberiame brokolius ir palaikome uždengę puodą. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.