Paįvairinkite savo pusryčius kiaušinių salotomis – kreminės tekstūros, fantastiškai skanios

2025 m. sausio 21 d. 09:28
„Karšta košė“
Pavasariškai gaivios, kreminės tekstūros bei fantastiškai skanios avokado ir kiaušinių salotos/užtepėlė! Ne mažiau svarbu, kad jos yra ir vienos iš greičiausiai paruošiamų. Dosniai tepkite jų ant paskrudintos duonos ir paįvairinkite savo pusryčių repertuarą. Tiekite jas kaip užkandį su krekeriais ar suvyniotas į salotų lapus ir palepinkite savo svečius. Taip pat, šios salotos yra super skanus ir paparastas būdas sunaudoti po Velykų virtų kiaušinių perviršį.
Daugiau nuotraukų (1)
Kai pirmą kartą pagaminau avokado ir kiaušinių salotas mūsų mergaitės buvo dar mažutės ir žalios spalvos savo racione netoleruodavo. Bet užtepus jų ant duonytės ir supjausčius į nedidelius sumuštinukus, viskas greitai „išgaravo“ net nespėjus pastebėti neatitikimų spalvinėje gamoje :). Taigi, pamėginkite, gal ir jūsų vaikai jas pamėgs taip pat kaip mūsiškiai.
Kaip visuomet, pabaigai kelios pastabos. Kadangi šiose salotose yra avokado, jas geriausia ruošti ir valgyti tą pačią dieną, bet tikrai nebūtina jų sušveisti tuoj pat. Salotos savo išvaizdą ir spalvą išsaugos pakankamai ilgai. Bet jeigu norite, beveik viską galite pasiruošti iš anksto (susipjaustyti žalumynus, svogūną, kiaušinius), o atvykus svečiams į salotas įmaišyti likusius ingredientus.
Likučius, jeigu tokių bus, laikykite sandariame indelyje šaldytuve. Kitą dieną jos bus tokios pat skanios, tik avokadas šiek tiek papilkės. Žalumynų kiekį galite koreguoti pagal savo skonį ir jeigu negalite pakęsti kalendros, keiskite ją didesniu kiekiu petražolių, svogūnų laiškų ar krapais. Taip pat, jeigu mėgstate aštriai, ant paruoštų salotų ar sumuštinių užberkite žiupsnelį džiovintų čili dribsnių.
Ingredientai:
1 didelio sunokusio avokado (apie 300 g.)
3 vidutinio dydžio kiaušinių
2 šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
1,5 šaukšto smulkiai sukapotų plačialapių petražolių lapelių
1 šaukšto smulkiai sukapotų šviežios kalendros lapelių (nebūtinai)
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių (Dijon)
2–3 šaukštų „Hellmann's original“ majonezo
1–2 arbatinių šaukštelių šviežiai spaustų citrinos sulčių druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Nedideliame puode arba prikaistuvyje ant didelės ugnies užvirkite vandenį. Labai atsargiai šaukštu sudėkite kiaušinius ir ugnį sumažinkite iki vidutinės aukštos. Virkite 10 minučių (ne ilgiau). Praėjus laikui, nupilkite verdantį vandenį ir kiaušinius užpilkite šaltu. Leiskite jiems visiškai atvėsti. Kiaušinius nulupkite. Raudonąjį svogūną nulupkite, nuplaukite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite į dubenį. Kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į tą patį dubenį. Ten pat suberkite visus susmulkintus žalumynus.
Avokadą perpjaukite išilgai pusiau iki kauliuko ir pasukę į skirtingas puses atskirkite į dvi puseles, išimkite kauliuką. Šaukštu išskobkite minkštimą ir supjaustykite didesniais nei kiaušinius kubeliais. Suberkite į dubenį.
Į salotas sudėkite majonezą (iš pradžių 2 šaukštus), garstyčias, įpilkite 1 šaukštelį citrinos sulčių, pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite ar nereikia papildomo šaukštelio citrinos sulčių ir druskos. Jeigu salotos atrodo „sausos“, tuomet įdėkite trečią šaukštą majonezo ir išmaišykite. Avokado ir kiaušinių salotas/ užtepėlę tepkite ant paskrudintos duonos, valgykite vienas arba tiekite tvirtesnės salotos lape.
Skanaus!
Daugiau „Karšta košė“ receptų rasite čia ir čia.
kiaušiniaisalotosužtepėlė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.