Ingredientai:
1 kiaušinis
50 g cukraus pudros
1 a.š kepimo miltelių
50 g graikiško jogurto
100 g minkšto sviesto
300 g miltų
40 g aliejaus
vanilės
Įdaras:
3 obuoliai
3 v.š cukraus
pusės citrinos sultys
1 a.š cinamono
50 ml vandens
50 g smulkintų graikiškų (arba kitų) riešutų
Gaminimas:
Į dubenį dedame minkštą sviestą, cukraus pudrą, vanilẹ, graikišką jogurtą, aliejų, kiaušinį ir viską išsukame. Kepimo miltelius ir miltus sumaišome ir suberiame dalimis į skystą masę bei minkome kol gaunasi graži, minkšta ir vientisa tešla. Tai truks vos keletą minučių, kaip visada nepadauginam miltų, jei atrodys, kad limpa. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 15 min į šaldiklį.
Įdarui obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Dedame juos į keptuvę kartu su cukrumi, vandeniu, cinamonu bei troškiname kol vanduo išgaruoja. Suberiame smulkintus riešutus, išmaišome.
Atšaldytą tešlą dadame ant kepimo popieriaus, pabarstyto trupučiu miltų.Iškočiojame ~40cm dydžio lakštą, kuriame išspaudžiame ~30cm apskritimą. Tešlos apskritimo galus įpjauname kaip foto parodyta.
Į tešlos vidurį dedame obuolių įdarą. Tešlos įpjautus kraštus pirštų pagalba suformuojame kaip foto, įdedame po riešuto puselẹ(galima be nieko). Iš tešlos likučių padarome trupinius ir užbarstome ant obuolių įdaro. Kepame ~35min., 180 laipsnių temperatūroje arba kol gražiai paruduoja. Skanaus P.s. pyragas iš mažesnių,tai galite dvigubinti porcijas