O laidoje „Kotrynos burtai“ žiūrovų laukė tokių gardžių sriubų receptai, rašoma TV3 pranešime žiniasklaidai.
„Manau, kad žiema yra geriausias metas išmokti virti natūralų, gydantį ir patį skaniausią naminį sultinį, jei dar tokio nesate virę!
O kad sultinys būtų skanus ir naudingas organizmui, reikia žinoti kelias pagrindines taisykles“, – sakė Kotryna Starkienė. Ji taip pat parodė, kaip greitai pagaminti skanią kukulių sriubą.
Kukulių sriubai reikės:
2 l vištienos sultinio;
pusės kilogramo šviežių dešrelių;
kelių bulvių;
nedidelio brokolio;
poros saujų špinatų;
česnako skiltelės;
puodelio grietinėlės;
druskos.
Gaminimo eiga:
Iš dešrelių išspauskite faršą ir iš jo padarykite nedidelius kukuliukus. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus ir sudėkite kukulius. Juos apkepinkite. Kai kukuliai gražiai apskrus, juos išimkite, o tada į tą patį puodą sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, ir pakepinkite jį tol, kol jis suminkštės.
Supilkite sultinį, sudėkite bulves ir kukulius atgal į puodą, įberkite druskos ir palikite virti ant vidutinės kaitros. Kai bulvės suminkštės, sudėkite susmulkintus brokolius, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pavirkite. Prieš pat pabaigą sudėkite špinatus, o tuomet gerai viską išmaišykite ir palikite pavirti kelias minutes. Skanaus!