Būtent tą atskleidė laida „La maistas. Iššūkis“, kuri žiūrovams padeda ne tik tobulėti virtuvėje, bet ir sutaupyti, rašoma TV3 pranešime spaudai.
Šios laidos tema – patiekalai iš kiaušinių, todėl ir buvo gaminama burnoje tirpstantis desertas pavlova. Beje, brangiausia ragauta pavlova, nors ir buvo labai nedidelė, kainavo net 25 eurus!
Kiaušiniai – vienas universaliausių ingredientų, derančių tiek pusryčių, tiek ir desertų receptuose. O jei norite saldaus stebuklo, pavlova – kaip tik jums. Tai – desertas, dėl kurio kilmės vis dar pykstasi Naujoji Zelandija ir Australija. Traškus morengas, švelni grietinėlė ir švieži vaisiai sukuria lengvą, tiesiog burnoje tirpstantį malonumą.
Lengva it debesėlis pavlova su mandarinais
Reikės:
180 g kiaušinio baltymų;
300 g cukraus;
8 g kukurūzų krakmolo;
250 g grietinėlės;
250 g maskarponės;
40 g cukraus;
5–6 mandarinų;
šakelės rozmarino.
Gaminimo eiga:
Į dubenį dedame kiaušinių baltymus, beriame cukrų, druską ir kukurūzų krakmolą. Plakame vis intensyviau apie 15 minučių, kol baltymai tampa blizgūs ir standūs. Ant kepimo popieriaus sudedame morengo masę ir kepame 110 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos. Vėliau sumažiname temperatūrą iki 100 laipsnių ir kepame dar 45 minutes.
Kol pavlova kepa, gaminame kremą: išplakame maskarponę su grietinėle ir cukrumi. Kremą sudedame ant morengo, papuošiame mandarinais ir rozmarino šakele. Skanaus!