Garsiojo apelsinų pyrago pusbrolis – lengvai pagaminamas aromatingas ir sultingas šokoladinis desertas

2025 m. sausio 19 d. 19:05
Garsiojo apelsinų pyrago pusbrolis yra skirtas tikriems šokolado mėgėjams.
Daugiau nuotraukų (2)
Tai lengvai pagaminamas, aromatingas ir sultingas pyragas, ypač gardus su vaniliniais ledais.
Reikės:
pakelio filo tešlos (450 g)
2 kiaušinių
250 g cukraus
200 g jogurto
180 g pieno
10 g kepimo miltelių
0,5 a. š. kepinių sodos
240 g aliejaus (saulėgrąžų, kukurūzų)
200 g juodojo šokolado
Sirupui reikės:
240 ml vandens
260 g cukraus
100 g rudojo cukraus
10 g nesaldintos kakavos
Gaminimas:
Išimkite iš pakuotės filo tešlą. Suvyniokite į ritinį ir supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Išpurenkite, kad nebūtų sulipusių lakštų. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Sudėkite supjaustytą filo tešlą į skardą ir kepkite, kol ji išdžius. Palikite, kad atvėstų.
Viename dubenyje išmaišykite jogurtą, pieną, kepimo miltelius ir kepinių sodą, kitame išplakite kiaušinius su cukrumi iki baltumo (plakite apie 5 min.).
Išlydykite mikrobangų krosnelėje šokoladą pašlakstę jį aliejumi. Į išplaktus kiaušinius supilkite jogurto masę, išmaišykite ir įpilkite lydyto šokolado.
Galiausiai po truputį dėkite filo tešlą. Maišykite, kol neliks sausų tešlos gabaliukų. Sukrėskite tešlą į skardą ir kepkite 40–50 min.
Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite visus produktus ir virkite apie 1–2 min., leiskite sirupui atvėsti. Ištraukite pyragą iš orkaitės, bent 5 min. leiskite atvėsti, užpilkite sirupo ir palaukite, kol jis įsigers.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.