Pliusas, kad nereikia kočioti lakštų. Ir labai skanus.
Lakštinis medutis
Ingredientai:
6 kiaušiniai
150g medaus
150 g sviesto
220 g cukraus
375g sijotų miltų
1 a.š. sodos
0,5 a.š. meduolių prieskonių
Gaminimas:
Atskiriame kiaušinius. Baltymus išplakame su puse cukraus. Atskirai trynius su kita puse cukraus. Pašildome medų su soda ir prieskoniais, kol suputoja ir pradeda gražiai karamelizuotis. Nuimti nuo ugnies ir įdėti sviestą. Atvėsinti.
Įpilti į trynių masę, sumaišyti, įberti sijotus miltus ir atsargiai įmaišyti baltymus. Ant kepimo popieriaus nupiešti 20 cm apskritimą, dėti porą šaukštų tešlos ir plonai paskirstyti. Kepti 180 laipsnių iki kol parusvės 7–8 min (priklauso nuo orkaitės)
Pastaba: Lakštus reikia išdėlioti ant stalo. Nedėkite vienas ant kito – prilimpa net su popieriumi. Lakštus reikia sutepti iškepus, nelaikyti. Šis medutis gali būti valgomas po kelių valandų.
Maskarponės kremas su grietine
Reikės:
600 g creme fraiche (arba riebios grietinės 30–40 proc.)
200 g kreminio sūrio ( Philadelphia)
200 g maskarponės sūrio
180 g cukraus pudros
Vanilės ekstrakto
Pusės citrinos sulčių
Visos citrinos žievelės
Gaminimas:
Viską sumaišyti ir išplakti iki standumo. Sutepti tortą. Surenku žiede. Laikyti per naktį. Nerealu su vyšnių kompotu.
Pastaba: jei nežinote, kaip paskirstyti kremą lygiai, paskaičiuokite, kiek turite laktštų. Jei turite 13 lakštų, tai reikės 12 pertepimų. Kremą pasverkite ir padalinkite į 12 dalių.
Vyšnių ir spanguolių kompote (nebūtina)
Reikės:
150g rūgščių pjaustytų vyšnių (šaldytų)
75 g pjaustytų spanguolių
45 cukraus
9 g kukurūzų krakmolo
Gaminimas:
Storadugniame puode sumaišyti visus ingredientus. Užvirti kol sutirštės Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Galima naudoti rudąjį tamsų cukrų ir meduolių prieskonių žiupsnelį ypatingam šventiniam skoniui.