Gardžiais ir nekasdieniškais patiekalais namiškius džiuginanti šeimininkė Rasma Ras pasidalino tinginių, arba netikrų cepelinų receptu, kuris pavergs savo skoniu ir pranoks visų lūkesčius.
„Man jie primena cepelinus, kai pašildai sekančią dieną keptuvėje. Tai pat panašus skonis į bulvinius blynus su mėsa. Gaminu juos, kai norisi kažko neįprasto“, – sakė Rasma Ras.
Netikri/tinginių „cepelinai“:
Reikės:
7 didelių bulvių (~3kg)
1 kg vištienos faršo
2 svogūnų
prieskoniai (pipirai, paprika, petražolės, druska, bulvių prieskoniai)
Padažui:
250 g liesos varškės
100 g grietinės
špinatai,
krapai,
pipirai, druska,
citrinos sultys
Gaminimas:
Svogūnai pakepinami ant sviesto, bulves sutarkuojame burokine tarka, įdedame faršą ir prieskonius bei viska labai gerai išminkome. Formuojame cepelino formos kukulius ir dedame į skarda. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val.
Valgome su varškės ir grietinės padažu.