K. Starkienės kriaušių pyragas be kvietinių miltų – kai norisi valgyti saldžiai, bet sveikai

2025 m. sausio 13 d. 10:17
Sausio mėnesį žmonės neretai sau meta iššūkius. Vienas dažniausių – susijęs su sportu ir mityba.
Daugiau nuotraukų (3)
Todėl laidoje „Kotrynos burtai“ – duoklė tiems, kurie nusprendė metus pradėti be mėsos ir miltų, rašoma TV3 pranešime spaudai!
Laidos vedėja Kotryna Starkienė paruošė pyragą su kriaušėmis ir be kvietinių miltų.
„Jam paruošti naudoju migdolų miltus, todėl jis puikiai tiks netoleruojantiems ar atsisakiusiems glitimo“, – teigia Kotryna.
Kriaušių pyragas
Ingredientai:
200 g sviesto;
200 g migdolų miltų;
100 g cukraus;
3 kiaušinių;
3 kriaušių;
keli šaukštai rudojo cukraus.
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Suberkite migdolų miltus ir išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite pyrago tešlą. Kriaušes nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Kriaušių skilteles gražiai išdėliokite ant pyrago paviršiaus ir viską pabarstykite ruduoju cukrumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Skanaus!
Kotryna Starkienėpyragasdesertas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.