Todėl laidoje „Kotrynos burtai“ – duoklė tiems, kurie nusprendė metus pradėti be mėsos ir miltų, rašoma TV3 pranešime spaudai!
Laidos vedėja Kotryna Starkienė paruošė pyragą su kriaušėmis ir be kvietinių miltų.
„Jam paruošti naudoju migdolų miltus, todėl jis puikiai tiks netoleruojantiems ar atsisakiusiems glitimo“, – teigia Kotryna.
Kriaušių pyragas
Ingredientai:
200 g sviesto;
200 g migdolų miltų;
100 g cukraus;
3 kiaušinių;
3 kriaušių;
keli šaukštai rudojo cukraus.
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Suberkite migdolų miltus ir išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite pyrago tešlą. Kriaušes nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Kriaušių skilteles gražiai išdėliokite ant pyrago paviršiaus ir viską pabarstykite ruduoju cukrumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Skanaus!