O ir sakančių, kad nepatinka, retai išgirsi. Na, gal vieną, kitą.
Varškės ir cinamono rageliai (32vnt.)
Reikės:
500g varškės (naudoju riebią)
320g miltų + stalo pabarstymui
200 g kambario temperatūros sviesto
2 a.š kepimo miltelių
100 g cukraus
1 a.š vanilės
2 v.š cinamono
2–3 v.š cukraus
2–3 kiaušinio trynių arba pieno aptepimui
Gaminimas:
Į dubenį beriame varškę, dedame minkštą sviestą ir šakutės pagalba gerai išmaišome. Beriame cukrų, vanilę, miltus ir kepimo miltelius. Rankomis gerai išminkome tešlą. Tešla bus lipni, bet nepadauginkite miltų (lengvai pabarstykite ant stalo).
Tešlą padaliname į 2 dalis. Iškočiojame vieną tešlos dalį į apskritimą, po to peilio pagalba tešlą padaliname į 16 dalių (žr. foto).
Sumaišome cukrų bei cinamoną ir pabarstome tešlą bei susukame ritinukus, pradedami nuo tešlos krašto į vidurį. Patepame kiaušinio tryniu bei ant viršaus pabarstome dar cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15–20 min., arba kol gražiai paruduoja. Kol šie gražuoliai keps, galite pradėti ruošti savo mylimą arbatą.
Pažadu, viskas bus greičiau nei jūs įsivaizduojate.