Pasak jo, laikytis iš kartos į kartą perduodamų tradicijų, gaminti pagal močiučių receptus yra labai gražu, bet nereikėtų užsnūsti ant laurų.
Gražu ir prasminga, jeigu kiekviena karta sukurtų ir ką nors savo.
„Laikai keičiasi, keičiasi požiūris, mados, skoniai, tad jeigu norime, kad tradicijos ne tik neišnyktų, bet ir būtų aktualios, turime jas adaptuoti, interpretuoti savaip, pažiūrėti kūrybiškai“, – sako kulinarinių knygų autorius A. Ivanauskas.
MISO TIPO ŽUVIENĖ SU MIDIJOMIS
(4 asm.)
Gaminimo laikas: 15 min.
Reikės:
1 svogūnėlio
2–3 skiltelių česnako
1 saliero stiebo
1–2 keptų paprikų aliejuje
2–3 v. š. aliejaus
10 g greitai paruošiamos miso sriubos
50 ml baltojo sauso vyno
80 g šaldytų midijų
50 ml natūralaus jautienos sultinio
žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
saujelės šviežių smulkintų petražolių
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite svogūnėlį ir česnaką, salierą ir keptas paprikas aliejuje – kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintas daržoves ir pakepinkite, kol suminkštės.
Suberkite greitai paruošiamą miso sriubą, supilkite vyną, užvirkite ir sudėkite midijas.
Pavirkite 2–3 min., supilkite natūralų jautienos sultinį, įberkite citrinos žievelės, išmaišykite ir patroškinkite.
Patiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis.