Jame paslepiama moneta, kurią rasti tikisi kiekvienas. Tai didelės sėkmės ir laimės ženklas, lydintis visus ateinančius metus.
Naujametinis pyragas „Vasilopita“
Reikės:
212 g miltelinio cukraus
212 g sviesto
1 apelsino tarkuotos žievelės
4 kiaušinių
80 g apelsinų sulčių
7 g kepimo miltelių
245 g miltų
55 g migdolų miltų
1,5 g malto cinamono
po žiupsnelį maltų gvazdikėlių ir tarkuoto muskato riešuto
Gaminimas:
Išplakite sviestą su milteliniu cukrumi ir sutarkuota apelsino žievele iki baltumo. Įmuškite po vieną kiaušinį, įpilkite apelsinų sultis. Ruoškite tešlą.
Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais formą (20 cm skersmens). Supilkite tešlą ir kepkite iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min. Pyragui leiskite atvėsti, apverskite jį ir įkiškite į foliją įvyniotą monetą. Pyragą vėl apverskite ir apibarstykite milteliniu cukrumi.