Vieno puodo vištienos troškinys pagal V. Radzevičių – tikras išsigelbėjimas po švenčių

2025 m. sausio 3 d. 17:21
Gardžiausiais patiekalais nukrautas stalas – neatsiejamas didžiųjų metų švenčių atributas. Visgi praėjus šurmuliui ir išėjus svečiams, dažnam iškyla klausimas – ką daryti su likusiu maistu?
Daugiau nuotraukų (3)
Tenka sukti galvą, kaip kūrybiškai panaudoti nesuvalgytą maistą. Žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius dalijasi patarimais, kaip išradingai panaudoti šventinių patiekalų likučius, rašoma „Lidl“ pranešime spaudai.
Jei praėjus šventėms liko maisto, V. Radzevičius pataria jo jokiu būdu neišmesti ir panaudoti integruojant į naujus patiekalus.
„Jei liko paukštienos ar mėsos, ją galima patroškinti su svogūnais ir grietinėle ar pomidorų padažu. Šviežios pjaustytos daržovės puikiai tiks ispaniškam omletui su virtomis bulvėmis. Taip pat verta neišmesti po paukštienos kepimo likusių riebalų – juos atsidedu į stiklainį ir panaudoju sriuboms.
Be to, karšti sumuštiniai – puiki išeitis sunaudoti maisto likučius, juos gaminant galimybių ir vietos fantazijai labai daug“, – pataria kulinaras.
V. Radzevičius dalijasi receptu, kuris padės panaudoti po švenčių likusią keptą vištieną.
Vieno puodo troškinys su vištiena ir daržovėmis
Reikės:
500 g vištienos;
150 g ryžių;
1 vnt. svogūno;
3 vnt. morkų;
2 vnt. bulvių;
0,5 moliūgo;
2 skiltelių česnako;
1 l sultinio;
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų;
0,5 šaukštelio kario;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
Druskos pagal skonį.
Gaminame:
Morkas, bulves, moliūgą, svogūną, česnaką nulupkite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Susmulkinkite vištieną norimais gabaliukais ir atidėkite. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus su morkomis ir pakepinkite kelias minutes. Tuomet sudėkite vištieną ir maišant apkepinkite iš visų pusių.
Į puodą sudėkite likusias daržoves, prieskonius, išmaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes. Sudėkite ryžius, supilkite sultinį ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 25 min. kol daržovės suminkštės ir ryžiai išvirs.
Patiekite su turimomis šviežiomis žolelėmis: petražolėmis, bazilikais, raudonėliais ar kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.