Po švenčių pats tas: gardus ir greitai pagaminamas troškinys patiks visai šeimai

2025 m. sausio 2 d. 12:25
„Samčio užrašai“
Šiandien šeimą lepinu troškiniu, kurio labai ilgai negaminau ir jau pasiilgom.
Daugiau nuotraukų (2)
Po švenčių pats tas, kai viską sumeti į puodą ir troškinasi.
Jei jau pabodo visokie kepsniai ir baltos mišrainės, tai rekomenduoju troškinį pasigaminti.
Reikės:
600 g kiaulienos sprandinės
1 šaukšto raudono vyno acto
150 ml gero raudono vyno
2–3 morkų
4 skiltelės česnako
2 raudonų paprikų
1 svogūno
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 šaukšto pomidorų pastos
druskos,
pipirų
+/– 200 g džiovintų slyvų
Gaminimas:
Kiaulienos mėsytę supjaustyti tokiais didesniais gabaliukais (~4 cm). Storapadį puodą dėti ant viryklės ir jame įkaitinus alyvuogių aliejų apkepti mėsytę karts nuo karto pavartant 10 min. Supilti actą, vyną ir kaitinti, kol skysčio tik 1/3 beliks. Visą turinį atsidėti į šoną.
Karštį šiek tiek sumažinti ir tame pačiame puode ~10 min kepinti smulkintas daržoves, pagardintas raudonėliu. Sudėti mėsytę, įspausti pastos ir gerai paskaninti druska bei pipirais viską. Užpilti vandeniu, kad vos mėsa apsemtų ir užvirti.
Tada puodą uždengti ir troškinti ant minimalios ugnies 2 val, karts nuo karto pavartant. Sudėti šiek tiek smulkintas slyvas ir toliau troškinti ~45 min, tik šįkart jau neuždengti ir troškinti, kol sutirštės padažas. Tiekti su norimu garnyru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.