Po švenčių pats tas, kai viską sumeti į puodą ir troškinasi.
Jei jau pabodo visokie kepsniai ir baltos mišrainės, tai rekomenduoju troškinį pasigaminti.
Reikės:
600 g kiaulienos sprandinės
1 šaukšto raudono vyno acto
150 ml gero raudono vyno
2–3 morkų
4 skiltelės česnako
2 raudonų paprikų
1 svogūno
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 šaukšto pomidorų pastos
druskos,
pipirų
+/– 200 g džiovintų slyvų
Gaminimas:
Kiaulienos mėsytę supjaustyti tokiais didesniais gabaliukais (~4 cm). Storapadį puodą dėti ant viryklės ir jame įkaitinus alyvuogių aliejų apkepti mėsytę karts nuo karto pavartant 10 min. Supilti actą, vyną ir kaitinti, kol skysčio tik 1/3 beliks. Visą turinį atsidėti į šoną.
Karštį šiek tiek sumažinti ir tame pačiame puode ~10 min kepinti smulkintas daržoves, pagardintas raudonėliu. Sudėti mėsytę, įspausti pastos ir gerai paskaninti druska bei pipirais viską. Užpilti vandeniu, kad vos mėsa apsemtų ir užvirti.
Tada puodą uždengti ir troškinti ant minimalios ugnies 2 val, karts nuo karto pavartant. Sudėti šiek tiek smulkintas slyvas ir toliau troškinti ~45 min, tik šįkart jau neuždengti ir troškinti, kol sutirštės padažas. Tiekti su norimu garnyru.