Šventinės salotos „Gyvatė“.
Idealus patiekalas 2025 gyvatės metams – skonis nuostabus!
Reikės:
Vištienos file – 400 g
Vištienos kiaušiniai – 3–4 vnt.
Konservuoti ananasai – 300 g
Graikiniai riešutai – 50 g
Kietasis sūris – 100 g
Majonezas – 100 g
Česnakas – 2–3 skiltelės
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Papuošimui:
Alyvuogės be sėklų – 100 g
marinuoti agurkai – 130 g
Putpelių kiaušiniai – 3 vnt.
Morkos – 100 g
Šviežios prieskoninės žolelės (bet kokios) – 20 g
Gaminimas: Į puodą užvirinkite vandenį ir sudėkite vištienos file. Virkite apie 25 minutes. Atvėsinkite file sultinyje. Kietai išvirkite kiaušinius. Kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje. Vištienos file supjaustykite mažais kubeliais.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Česnakus nulupti ir pertrinti per presą. Nulupkite putpelių kiaušinius. Vištienos kiaušinius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Peiliu susmulkinkite riešutus.
Į salotinę sudėkite filė, vištų kiaušinius ir ananasus. Į tą pačią vietą sudėkite sūrį, majonezą, česnaką, druską ir pipirus. Salotas išmaišykite.
Didelėje apvalioje lėkštėje išdėliokite salotas, suformuodami gyvatės kūną. Į vidurį sudėkite sveikus putpelių kiaušinius, lėkštės tarpus uždenkite salotų lapais ar kitais žalumynais.
Alyvuoges supjaustykite pusžiedžiais ir vieną juostelę įdėkite į liemens centrą. Agurkus supjaustykite apskritimais, papuoškite šonus ir galvą. Iš paprikų padarykite karūną ir liežuvį, o iš alyvuogių – akis.