Kartais geram desertui reikia visai ne daug.
Porcijos 6 – 8. Užtruksite gaminant apie 30 min + laikas, kol desertas ilsėsis šaldytuve.
Tinginys su šakočiu ir aguonomis
Reikės:
600 g šakočio;
300 g grietinės;
200 g sviesto;
1 indelis kondensuoto pieno;
1 – 2 v. š. aguonos;
1 apelsinas;
Saujelė džiovintų spanguolių.
Tinginiui papuošti:
100 g balto šokolado;
50 g sviesto;
Saujelė šaltyje džiovintų uogų.
Gaminimas:
Šakotį sulaužome nedideliais gabalėliais. Pabarstome aguonomis, tarkuota apelsino žievele. Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sudedame grietinę ir kondensuotą pieną. Išmaišome.
Įspaudžiame apelsino sultis. Gautą masę užpilame ant šakočio. Gerai išmaišome. Dedame tinginį į norimą formą, stipriai suspaudžiant. Paliekame desertą sutvirtėti. Prikaistuvyje ištirpiname sviestą ir šokoladą.
Apliejame tinginį arba tik apšlakstome, kaip dariau aš. Pabarstome džiovintomis uogomis.
Skanaus.