Pyragas „Ravani“
Reikės:
3 kiaušinių
95 g cukraus
135 ml bekvapio aliejaus
150 g graikiško jogurto
apie 100 g miltų
150 g manų kruopų
0,5 a. š. kepimo miltelių
Sirupui reikės:
650 g cukraus
600 ml vandens
1 citrinos žievelės
Iš pradžių paruoškite sirupą. Sudėkite visus produktus į prikaistuvį ir kaitinkite, kol užvirs, palikite sirupą atvėsti.
Suplakite kiaušinius, cukrų ir aliejų virtuviniame kombaine, plakite su šluotelės antgaliu ir dideliu greičiu, kol pabals. Įdėkite jogurto, išmaišykite. Dubenyje išmaišykite miltus, manų kruopas ir kepimo miltelius. Pamažu suberkite į gautą masę.
Ištepkite skardą aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Supilkite tešlą ir kepkite 25–30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukite pyragą ir apliekite sirupu bent 3 kartus. Palaukite, kol pyragas atvės. Jį skanu ragauti su plakta grietinėle, ledais.