Pyragas – tikras Viduržemio jūros perlas: drėgnas, aromatingas, tobulas su ledais

2024 m. gruodžio 28 d. 19:39
Tai populiarus Graikijoje pyragas, kurį galima rasti beveik visose kepyklėlėse. Kaip ir daugelis graikiškų kepinių, jis yra drėgnas, aromatingas, tinka su ledais.
Daugiau nuotraukų (2)
Pyragas „Ravani“
Reikės:
3 kiaušinių
95 g cukraus
135 ml bekvapio aliejaus
150 g graikiško jogurto
apie 100 g miltų
150 g manų kruopų
0,5 a. š. kepimo miltelių
Sirupui reikės:
650 g cukraus
600 ml vandens
1 citrinos žievelės
Iš pradžių paruoškite sirupą. Sudėkite visus produktus į prikaistuvį ir kaitinkite, kol užvirs, palikite sirupą atvėsti.
Suplakite kiaušinius, cukrų ir aliejų virtuviniame kombaine, plakite su šluotelės antgaliu ir dideliu greičiu, kol pabals. Įdėkite jogurto, išmaišykite. Dubenyje išmaišykite miltus, manų kruopas ir kepimo miltelius. Pamažu suberkite į gautą masę.
Ištepkite skardą aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Supilkite tešlą ir kepkite 25–30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukite pyragą ir apliekite sirupu bent 3 kartus. Palaukite, kol pyragas atvės. Jį skanu ragauti su plakta grietinėle, ledais.
pyragasdesertasšventiniai receptai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.