Karijų (Pekano) riešutų pyragas (20 cm)
Riešutų sluoksnis:
200 g karijų riešutų
115 g sviesto
100 g rudojo (arba šviesiai rudo) cukraus
70 g medaus
Tešlai reikės:
2 kiaušiniai
70 g cukraus (pagal receptą 130 g)
210 g miltų (aš dėjau 170g miltų+50g migdolų miltų)
200 g grietinės
120 g aliejaus
60 g pieno
12 g kepimo miltelių (arba 1.5a.š)
1 a.š vanilės
Gaminimas:
Tešlai kiaušinius, cukrų ir vanilę šluotelės pagalba gerai išmaišome. Pilame grietinę, aliejų, pieną – išmaišome. Beriame miltus (jei naudosite migdolų miltus) ir kepimo miltelius ir vėl viską gerai išmaišome.
Karijų riešutus lengvai susmulkiname, bet ne iki smulkių gabaliukų. Į keptuvę dedame sviestą, pilame medų, cukrų. Keletą minučių pakaitiname, kol viskas ištirpsta ir kai pradeda kilti burbulai, beriame riešutus.
Nukeliame keptuvę nuo ugnies, viską išmaišome. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, pilame gautą riešutų masę. Išlyginame, kad gautųsi vienodas sluoksnis. Dabar atsargiai supilame tešlą ant riešutų viršaus. Kepame 175 l temperatūroje, apie 40–45 min., kol gražiai pakils biskvitas ir paruduos.
Iškepus leidžiame pyragui atvėsti formoje 10 min, o po to apverčiame gražiai į lėkštę. Šiltas, pats skaniausiais. Ir nepamirškite vanilinių ledų išsitraukti iš kameros.
Skanaus!