Stebuklo tikrai neišradau, tiesiog morkų sluoksnį sutepu ne majonezu, o ikrų užtepėle su krevetėmis.
Ingredientai:
200 gramų silkių filė (naudojau silkių filė be aliejaus)
250 gramų majonezo (apytikriai)
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (didesnių)
2 vienetai burokėlių (vidutinio dydžio)
3 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas svogūnų (nedidelio) naudojau raudoną
2 šaukšteliai obuolių acto (nebūtina)
160 gr. ikrų užtepėlės su krevetėmis
Gaminimas:
Svogūną smulkiai sukapokite ir išmaišykite su 2 a.š. obuolių acto (nebūtina, bet sušvelnins svogūno aitrumą).
Bulves, morkas ir burokėlius neluptus išvirkite. Atvėsinkite, tada nulupkite.
Nuluptas daržoves sutarkuokite stambia (vadinama burokine) tarka.
Silkę supjaustykite nedideliais kubeliais.
Į lėkštę dėkite žiedą nuo torto formos (naudojau 24 cm skersmens).
Pirmiausia dėkite tarkuotų bulvių sluoksnį, bulves aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Dėkite silkę, berkite svogūnus ir vėl aptepkite majonezu. Dėkite morkas, lengvai paspauskite, aptepkite užtepėle. Dėkite kiaušinius, aptepkite majonezu. Dėkite burokėlius, aptepkite majonezu.
Paruoštą silkę pataluose palaikykite šaldytuve bent porą valandų (dar geriau – per naktį).
Skanaus,
Elena Kiliauskienė