Tortas su avietėmis ir šokoladu: rezultatas priblokš tiek skoniu, tiek išvaizda

2024 m. gruodžio 25 d. 20:35
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Gero starto, taip norisi palinkėti visiems, kurie nedrąsiai pirmą kartą žengia per mokyklos slenkstį, ar jau ne vieneri metai, kai mina mokyklos koridoriais, ar klaidžioja po universitetus. O galbūt jūsų laukia nauji projektai? Bet kokiu atveju – gero starto ir geros pradžios.
Daugiau nuotraukų (1)
Naujai pradžiai puikiausiai tiks gaivus jogurtinis tortas su avietėmis ir šokoladiniais biskvitais.
Torto forma 22 cm skersmens.
Porcijos 10.
Užtruksite daugiau nei 1 val.
Tortas „Šokoladinė avietė“
Biskvitui:
  • 3 kiaušiniai;
  • 110 g cukraus;
  • 110 g miltų;
  • 2 v. š. kakavos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelis druskos.
Kremui:
  • 300 g trintų aviečių;
  • 300 g jogurto;
  • 400 ml. grietinėlės;
  • 30 g želatinos;
  • 90 ml vandens;
  • 8 v. š. cukraus;
  • 0,5 citrinos sulčių.
  • Biskvito sulaistymui:
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 100 ml. pieno;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • cukraus pagal skonį;
  • 200 ml vandens.
Gaminimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir druska, kol masė pabals ir patrigubės. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Masę gerai išmaišome. Pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame 190 * C T apie 30 – 40 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname. Perpjauname į 3 dalis – turėsime 3 biskvito lakštus.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
Viename dubenyje išplakame jogurtą, trintas avietes su 4 v. š. cukraus ir citrinos sultimis, kol ištirpsta cukrus. Kitame iki standumo išplakame grietinėlę su 4 v. š. cukraus. Grietinėlę atsargiai įmaišome į aviečių masę.
Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Įmaišome į aviečių ir jogurto masę. Kremą galima trumpam įdėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (maždaug iki grietinės tirštumo).
Į prikaistuvy supilame pieną ir pakaitiname, sudedame šokoladą ir kaitiname, kol šis ištirps. Atvėsiname.
Vandenį sumaišome su citrinos sultimis, cukrumi.
Surenkame tortą. Biskvitą sulaistome citrinų ir vandens sirupu, gausiai apšlakstome pieno – šokolado kremu, tepame ant viršaus jogurto – aviečių sluoksnį ir taip kartojame su visais biskvitais.
Tortą dedame bent šešioms valandoms stingti. Puošiame tirpintu šokoladu ir uogomis.
Recepto šaltinis: Balta lėkštė
tortasdesertasreceptai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.