Nors morkų su silke receptas yra visiems gerai žinomas, bet patiekiau kiek netradiciškai – ant batono. Nors naudojau prancūzišką batoną, bet puikiai tinka ir tamsi duona. Taip pat silkę smulkiai supjausčiau ir sumaišiau su keptomis morkomis bei svogūnais.
Šie vieno kąsnio sumuštiniai Kūčioms man būna skaniausi, kai morkos su silke per naktį pastovi šaldytuve.
Silkę rinkausi sūdytą be aliejaus IKI gamintojo. Žinoma, tinka ir silkės filė aliejuje.
Naudojau pomidorų kečupą, bet tinka ir pomidorų padažas iš stiklainio. Man kečupas yra skanesnis, priduoda ryškesnį skonį.
Morkas su silke patiekiau ant vieno trumpesnio prancūziško batono.
Kiekis: 4 porcijos
Reikės:
2 morkų
1 svogūno
3–5 valg. š. pomidorų kečupo
1 1/2 juostelės sūdytų silkių filė (naudojau be aliejaus)
žiupsnelio druskos,
juodųjų pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
norimo batono ar duonos patiekimui
petražolių papuošimui
Gaminimas:
Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant mažos-vidutinės ugnies, sudėkite svogūną ir pakepinti apie 4 minutes ar kol jis suminkštės.
Sudėti morkas, išmaišyti, uždengti dangtį ir troškinti, kol morkos bus minkštos, apie 15 minučių. Galima įpilti truputį vandens. Į pabaigą įpilti kečupo, įberti druskos, pipirų. Viską išmaišyti ir pakepinti kelias minutes.
Smulkiai supjaustyti silkę, ją sumaišyti su atvėsusiomis morkomis. Sausoje keptuvėje lengvai paskrudinti plonai supjaustytą batoną ar duoną. Ant jų uždėti morkas su silke. Apibarstyti smulkintomis petražolėmis.