Šios silkių salotos nuo stalo dings greičiau už bet kurią šventinę mišrainę

2024 m. gruodžio 24 d. 08:29
„Samčio užrašai“
Šios silkių salotos nuo stalo dings greičiau už bet kurią šventinę mišrainę.
Daugiau nuotraukų (2)
Reikės:
150 gramų silkių filė (naudojau lengvai sūdytą)
2 morkos
6 pievagrybiai
5 džiovintos slyvos (arba pagal skonį)
1 poro (baltos dalies, didesnio)
2 šaukštai pistacijų
2 šaukštai majonezo (jei gaminsite ne Kūčių stalui)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Morkas sutarkuoti, poro baltąją dalį supjaustyti pusžiedžiais, grybus griežinėliais. Į dubenį sudėti slyvas ir užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikti pastovėti. Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti morkas ir apkepti.
Tuomet morkas išimti, apkepti porą, atidėti, tuomet atskirai iškepti pievagrybius. Į pasirinktą indą sluoksniuojant dėti morkas, paskirstyti per visą plotį, tuomet dėti porą, vėl paskirstyti, sudėti grybus, gražiai išlyginti, ant viršaus sudėti silkės gabaliukus.
Slyvas išimti iš vandens, supjaustyti gabalėliais. Slyvas dėti ant silkės, riešutus išlukštenti ir berti ant viršaus. Jei tieksite ne Kūčių stalui, papildomai tinka pabarstyti druska, pipirais, įdėti majonezo ir vietoje sluoksniavimo tiesiog išmaišyti arba sluoksniuojant užtepti sluoksnį majonezo.
silkėmišrainėsalotos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.