Esu išbandžiusi ne vieną panašių salotų variantą ir šiuo metu man labiausiai patinka pagamintos pagal šį receptą. Jos nuo tradicinių burokėlių su silke salotų skiriasi tuo, kad į jas dedu virtas morkas. Nors galima gaminti ir be jų, bet morkos priduoda švelnesnį skonį šioms salotoms. Burokėlius patingėjau virti, tad pirkau jau išvirtus.
Į šias salotas dėjau truputį poro šviesiosios dalies. Poras yra kiek švelnesnio ir saldesnio skonio nei svogūnas. Poras tinka ir tiems, kurie turi jautresnį skrandį ir netoleruoja svogūnų. Žinoma, galima naudoti šviežią ar pamarinuotą raudonąjį svogūną.
Man šie burokėliai su silke skaniausi, kai pastovi per naktį šaldytuve.
Silkę rinkausi sūdytą be aliejaus.
Reikės:
4 (250 g) virtų nedidelių burokėlių
2 vidutinio dydžio morkų
2 juostelių silkių filė (naudojau sūdytą be aliejaus)
120 g konservuotų žirnelių
gabaliuko poro šviesiosios dalies
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1/2 valg. š. obuolių acto
kelių šakelių krapų,
susmulkintų žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
Morkas išvirti, geriausia virti neluptas. Jas atvėsinti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Burokėlius irgi supjaustyti labai mažais kubeliais. Silkę supjaustyti smulkiais gabaliukais. Porą irgi supjaustyti smulkiai. Inde sumaišyti burokėlius, morkas, silkę, žirnelius, krapus, supilti aliejų, actą ir viską išmaišyti. Pagal skonį įberti pipirų.