Skaniausias – šiltas su šaltais ledais...
Reikės:
2 lakštų bemieles tešlos
4 vid. dydžio nuluptų, supjaustytų obuolių
cinamono
cukraus
truputį sviesto
ledų
Gaminimas:
Vieną tešlos lakštą patepame lydytu sviestu, pabarstome cinamonu bei cukrumi ir susukame į ritinį. Supjaustome 0.5 cm žiedais ir dedame po 5 gabaliukus į kiekvieną keksiuko formelę, pirštais lengvai paspausdami, kad sudarytų „krepšelį“.
Obuolius nulupame, supjaustome gabaliukais ir su trupučiu sviesto, cinamonu, cukrumi keletą min. apkepame. Dedame į kiekvieną keksiuko formelę. Su antru tešlos lakštu padarome tą patį, tik visus supjaustytus žiedus dedame vienas šalia kito ir lengvai kočėlo pagalba pakočiojame, kad gautųsi vientisas lakštas. Išspaudžiame apskritimus ir dedame ant keksiukų viršaus, lengvai paspaudžiame, patepame kiaušinio tryniu. Kepame 35–40 min., 185 l.temperatūroje kol gražiai apskrus.... Kol šilti, dedame mėgstamų ledų ir mėgaujamės.