Taip pat naudojau ir agurką – jis pridavė gaivumo šiam užkandžiui.
Kreminį sūrį naudoju „cream cheese“ arba paprasčiau sakant „Philadelphia“ tipo. Tokių sūrių lengvai rasite kiekviename prekybos centre.
Nors nebandžiau, bet galvoju, kad dalį kreminio sūrio galima maišyti ir su varške.
Kiekis 16 užkandukų
Ingredientai:
Sluoksniuota tešla 2 (250 g) lapelių sluoksniuotos mielinės tešlos
1 kiaušinio
1 arbat. š. sezamų sėklų
Įdaras:
150 g kreminio sūrio
100 g sūdytos lašišos saujos šviežių krapų žiupsnelio juodųjų pipirų
16 ilgavaisio agurko griežinėlių
Gaminimas:
Sluoksniuotą tešlą atšildome ir lengvai pakočiojame. Su mažesnės stiklinės apačia (manosios skersmuo 5,5 cm) išspaudžiame apskritimus ir dedame ant kepimo popieriumi paklotos skardos.
Iš likusios tešlos atraižų vėl iškočiojame vientisą tešlą ir išspaudžiame apskritimus (jeigu nenorite to daryti, galite naudoti trečią tešlos lapelį).
Lengvai išplakame kiaušinį su trupučiu vandens. Juo aptepame tešlos apskritimus. Viršų apibarstome sezamų sėklomis.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių ar kol viršus lengvai apskrus. Kai apskritimai atvės, juos perpjauname per pusę ne iki galo.
Plonai supjaustome lašišą.
Inde sumaišome kreminį sūrį, lašišą, susmulkintus krapus, įberiame pipirų. Sudedame įdarą (maždaug po 1 arbatinį šaukštelį), ant viršaus uždedame agurko griežinėlį.