„Per Kūčias visada ruošiame silkę pagal firminį močiutės receptą.
Mūsų giminėje daug metų visi jį dievina, receptą perduoda iš kartos į kartą. Paragavę nebenorėsite kitokios“, – neabejoja Nijolė ir dalinasi gardžios šventinės silkės receptu.
Reikės:
1 silkės
saujos džiovintų obuolių
1 didesnio svogūno
Gaminimas:
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Džiovintus obuolius susmulkinti, nuplikyti verdančiu vandeniu, pakepinti keptuvėje. Smulkiai supjaustyti silkę. Visus ingredientus sumaišyti ir sudėti į silkinę. Galima ingredientus sluoksniuoti – sluoksnis silkės, sluoksnis svogūno, sluoksnis obuolių.
Svarbu – silkę palaikyti per naktį, kad įsigertų visi skoniai.