Minkštučiai naminiai čeburekai su slaptu ingredientu: ragavusieji skanesnių neįsivaizduoja

2024 m. gruodžio 16 d. 14:58
Lrytas.lt
Naminių čeburekų receptas su ypatingu ingredientu – kefyru. Dėl jo čeburekų tešla bus minkštutė tarsi debesėlis.
Daugiau nuotraukų (1)
Šį receptą išbandžiusios šeimininkės skanesnių net neįsivaizduoja.
Recepte nurodoma įdarui naudoti faršą, tačiau įdarą rinkitės pagal skonį – tinka ir vištienos, kalakutienos faršas. Šventėms idealu kepti čeburekus su rūkyta skumbre ir džiovintais grybais.
Reikės:
400 ml kefyro
670 g miltų
0,5 l aliejaus
45 gr faršo ar kito įdaro
1 svogūno
1 kiaušinio
10 g mielių,
šaukštelis druskos, pagal skonį pipirų
Gaminimas:
Tešlai gaminti supilkite kefyrą, įverkite šaukštelį druskos, mielių, visk gerai išplakti. Berti miltus ir minkyti tešlą. Palikti valandai, kad iškiltų.
Į faršą suberkite prieskonius, įmuškite kiaušinį, smulkiai pjaustytą svogūną.
Iškilusią tešlą iškočioti, su stikline ar dubenėliu suformuoti čeburėkams paplotėlius. Į juos dėkite po šaukštelį faršo ar kito įdaro. Suspauskite tešlos kraštelius šakute. Puode įkaitinkite aliejų ir kepkite jame po kelis čeburekus, kol jie iškils.
Plečiam ir ragaujam!
Čeburekaitešlačeburekas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.