Ruošdami šią lašišą užtruksite vos keliolika minučių, o vakarienę paversite tikru aromatų ir skonių fiesta.
Reikės:
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
½ svogūno
2 skiltelės česnako
2 šaukštai raudonos kario pastos
½ šaukštelio žuvies padažo (nebūtina, bet rokomenduoju)
1 skardinė riebaus kokosų pieno
½ šaukštelio rudojo cukraus
1 morka
1 brokolis
1 šaukštelis laimo sulčių
2 šaukštai smulkinto baziliko
2 šaukštai smulkintos kalendros
Gaminimas:
Lašišą supjaustykite į 4 lygias dalis. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų , įdėkite sviestą. Kai sviestas ištirps, sudėkite lašišos gabaliukus ir kepkite 5 min. Iš vienos pusės, apverskite ir dar kepkite 2–3 min. iš kitos pusės. Išimkite žuvį iš keptuvės. Į tą pačią keptuvę su likusiu aliejumi sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite 3 min.
Kai svogūnas suminkštės, įdėkite išspaustą česnaką ir dar maišant pakepkite 1 min. Į keptuvę dėkite žuvies padažą, kokosų pieną, cukrų, smulkiai pjaustytą morką ir mažais žiedynais išskirstytą brokolį.
Leiskite pasitroškinti 5 min. Daržovės bus traškios, bet jei norite minkštesnių – tuomet ilgiau patroškinkite. Supilkite laimo sultis, grąžinkite lašišos gabaliukus ir dar pakaitinkite 1–2 min. Užberkite smulkintus bazilikus ir kalendrą.
P.s. šis receptas dėl man nesuprantamų priežasčių kažkodėl nebuvo išspausdintas knygoje, bet tai nebėda. Publikuoju čia. Imkit, gaminkit, mėgaukitės.