Dauguma torto kepimo etapų galima pasidaryti net keletą dienų prieš torto surinkimą, tad viskas atrodys ne taip sudėtinga.
Šokolado, morengo ir griliažo tortas (22cm)
Šokoladinis biskvitas:
6 kiaušiniai
120g cukraus
100g miltų
70 g pieno
50 g aliejaus
5 v.š kakavos
2 v.š tirpios kavos (galima nedėti)
10 g kepimo miltelių
5g kepimo sodos.
Gaminimas:
Baltymus išplakti iki standžių putų po truputį pilant cukrų. Beriame kakavą – lėtai maišome. Dedame po kiaušinio trynį – maišome. Pilame aliejų, pieną – maišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir sodą.
Paruoštą masę padaliname į 3 lygias dalis ir kepame 175 l temperatūroje, ~15min. Leidžiame pilnai atvėsti.
Morengas:
120 g kiaušinio baltymų
240 g cukraus
1 a.š. krakmolo
Gaminimas:
Baltymus išplakame iki standumo, po truputį beriant cukrų. Kai baltymai standūs beriame krakmolą ir dar kartą permaišome. Ant kepimo popieriaus formuojame 2 apskritimus. Džioviname 80 l temperatūroje, 1.30 val., išjungiame orkaitę ir paliekame per naktį džiūti. Nedarinėjame orkaitės durelių!.
Šokolado ganašas:
130 g juodojo šokolado (galima pieniško)
200 g grietinėlės
2 g želatinos (2 želatinos lakštai)
10 g vandens
Gaminimas:
Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti. Į puodą supilame grietinėlę, beriame šokoladą ir kaitiname kol šokoladas ištirpsta. Išjungiame ugnį, pilame išbrinkusią želatiną ir maišome kol ji ištirpsta. Gautą masę supilame į indą, dengiame maistine plėvele (prispaudžiame plėvelę prie šokolado masės), dedame į šaldytuvą nakčiai.
Prieš tepant tortą, mikseriu keletą min perplakame kad gautųsi šviesenė ir skystesnė masė.
Grietinėlės kremas:
350 g grietinėlės
250 g maskarpones sūrio
0.5 citrinos sulčių
50 g cukraus pudros
Gaminimas:
Grietinėlę iki standumo išplakti su cukraus pudra bei citrinos sultimis. Atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį.
Griliažas:
250 g žemės riešutų
350 g cukraus
Gaminimas:
Riešutus lengvai paskrudiname, atvėsusius susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname cukrų iki norimo rudumo, beriame riešutus ir greitai sumaišome. Gautą masę pilame ant kepimo popieriaus ir leidžiame sustingti (stings greitai). Po to dedame į maišiuką ir kietu daiktu susmulkiname.