Šokolado, morengo ir griliažo tortas: šis gražuolis papuoš jūsų Kalėdų stalą

2024 m. gruodžio 14 d. 09:09
„Skanaus maisto pasaulis“
Truputis pasiruošimo ir šis gražuolis puoš jūsų Kalėdų stalą.
Daugiau nuotraukų (4)
Dauguma torto kepimo etapų galima pasidaryti net keletą dienų prieš torto surinkimą, tad viskas atrodys ne taip sudėtinga.
Šokolado, morengo ir griliažo tortas (22cm)
Šokoladinis biskvitas:
6 kiaušiniai
120g cukraus
100g miltų
70 g pieno
50 g aliejaus
5 v.š kakavos
2 v.š tirpios kavos (galima nedėti)
10 g kepimo miltelių
5g kepimo sodos.
Gaminimas:
Baltymus išplakti iki standžių putų po truputį pilant cukrų. Beriame kakavą – lėtai maišome. Dedame po kiaušinio trynį – maišome. Pilame aliejų, pieną – maišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir sodą.
Paruoštą masę padaliname į 3 lygias dalis ir kepame 175 l temperatūroje, ~15min. Leidžiame pilnai atvėsti.
Morengas:
120 g kiaušinio baltymų
240 g cukraus
1 a.š. krakmolo
Gaminimas:
Baltymus išplakame iki standumo, po truputį beriant cukrų. Kai baltymai standūs beriame krakmolą ir dar kartą permaišome. Ant kepimo popieriaus formuojame 2 apskritimus. Džioviname 80 l temperatūroje, 1.30 val., išjungiame orkaitę ir paliekame per naktį džiūti. Nedarinėjame orkaitės durelių!.
Šokolado ganašas:
130 g juodojo šokolado (galima pieniško)
200 g grietinėlės
2 g želatinos (2 želatinos lakštai)
10 g vandens
Gaminimas:
Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti. Į puodą supilame grietinėlę, beriame šokoladą ir kaitiname kol šokoladas ištirpsta. Išjungiame ugnį, pilame išbrinkusią želatiną ir maišome kol ji ištirpsta. Gautą masę supilame į indą, dengiame maistine plėvele (prispaudžiame plėvelę prie šokolado masės), dedame į šaldytuvą nakčiai.
Prieš tepant tortą, mikseriu keletą min perplakame kad gautųsi šviesenė ir skystesnė masė.
Grietinėlės kremas:
350 g grietinėlės
250 g maskarpones sūrio
0.5 citrinos sulčių
50 g cukraus pudros
Gaminimas:
Grietinėlę iki standumo išplakti su cukraus pudra bei citrinos sultimis. Atsargiai įmaišykite maskarponės sūrį.
Griliažas:
250 g žemės riešutų
350 g cukraus
Gaminimas:
Riešutus lengvai paskrudiname, atvėsusius susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname cukrų iki norimo rudumo, beriame riešutus ir greitai sumaišome. Gautą masę pilame ant kepimo popieriaus ir leidžiame sustingti (stings greitai). Po to dedame į maišiuką ir kietu daiktu susmulkiname.
tortasdesertasšventiniai receptai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.