Net ir mažoji, kuri nevalgo svogūnų, valgė ir dar įsidėjo. Išties labai skanu.
Traškios kopūstų salotos su jelapenu
Padažas:
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai grietinės
1 laimo sultys
1 laimo nutarkuota žievelė
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio kmynų
Salotoms:
1/2 nedidelio raudongūžio kopusto
1/2 nedidelio baltagūžio kopusto
1 morka
1 raudonasis svogūnas
1 jelapeno pipiras
Gaminimas:
Padažui visus produktus sumaišome iki vientisos masės. Vietoj majonezo, galite naudoti graikišką jogurtą. Salotoms visas daržoves sutarkuojame plonai. Sudedame į gilų dubenį. Supilame padažą ir gerai išmaišome.
Nors recepte nebuvo minima druska, aš truputėlį įbėriau, nes man jos trūko. Tikiuosi, kad ir jums patiks šios traškios salotos. Galite padažą susimaišyti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kol prireiks. Taip pat rekomenduojama sumaišius su padažu salotas dar 30 min palaikyti šaldytuve, kad atšaltų, bet nėra būtina.