Išbandyti Martyno receptus galite užsukę į jo socialinius tinklus „Instagram“ ir „TikTok“, o su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais kulinaras dalinasi ir keliais mėgstamais savo receptais. Plačiau apie jį galite paskaityti čia.
Enoki grybai tešloje
Dzūkai ir „voveruškų“ gerbėjai lai nesupyksta, bet šįkart mano virtuvėje enoki grybai!
Kažkur išgirdau, kad šie grybai mėsingi ir galėtų būti naudojami kaip pakaitalas mėsai. Pabandžiau ir, iš tiesų, grybai, teisingai paruošti, tampa labai skanūs ir puikios konsistencijos.
Tešlai:
120 g miltų
80 g kukurūzų krakmolo
8 g kepimo miltelių
6 g druskos
1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
Vandens tiek, kad tešla taptų kaip kisielius
Padažui naudojau „Gochujang“ pastą, sojos padažą ir šiek tiek sviesto
Eiga:
Pirmiausiai pasiruošiame ryžius ir enoki grybus, juos išmirkydami šaltame vandenyje. Tuomet pasiruošiame tešlą. Grybus nusisausiname, perpjauname per pusę, apvoliojame tešloje ir kepame karštame aliejuje, kol išorėje jie tampa traškūs, o viduje minkšti. Tada belieka tik pasiruošti padažą, kuriame apvoliosime grybus. Skanaus!