Šis šokolado vyniotinis bus puikus pasirinkimas jūsų saldžiam stalui...
Šokolado vyniotinis
Tešlai reikės:
65 g miltų
4 kiaušiniai
35 g kakavos
100 g cukraus
1 a.š kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Kiaušinio trynius kartu su cukrumi išsukame iki purumo. Baltymus išplakame atskirai iki standžių putų.
Į trynių masę dedame dalį miltų ir dalį baltymų. Mentelės pagalba atsargiai sujungiame viską. Sudedame likusius miltus ir baltymus bei vėl atsargiai išmaišome. Masė turi išlikti puri.
Kepimo skardoje paklojame kepimo popierių, pilame tešlą, išlyginame ir kepame 10–12 min, 180 l temperatūroje.
Kol kepa vyniotinio tešla ant stalo pasiruošiame lakštą kepimo popieriaus, pabarstome cukraus pudra. Iškepusi tešlos lakštą 10 min atvėsiname, verčiame ant stalo su kepimo popieriumi, nuimame kepimo popierių nuo viršaus ir atsargiai suvyniojame į ritinį. Pilnai leidžiame atvėsti.
Kremui reikės:
200 g kremio sūrio „Philadelphia“
100 g minkšto sviesto
80 g cukraus pudros
0.5 citrinos sulčių
Gaminimas:
Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra, dėti kreminį sūrį, citrinos sultis ir vėl išmaišyti. Dėti į šaldytuvą 1 valandai, kad sustingtų.
Atvėsusį vyniotinį atsargiai išvyniojame, tepame kremo sluoksnį ir vėl atsargiai suvyniojame. Suvyniojame į kepimo popierių ir dedame į šaldytuvą bent 4–6 val.
Šokolado sluoksniui reikės:
100 g šokolado
120 g grietinėlės
10 g sviesto
Gaminimas:
Grietinėlę užkaitiname, beriame šokoladą, maišome kol ištirps, dedame sviestą ir vėl išmaišome iki vientisos masės. Pilame ant sustingusio vyniotinio. Dedame 20 min į šaldytuvą. Puošiame pagal norus.
Gražių švenčių laukimo!