Batenka
2024-12-10T13:08:16.001ZSie pamastymai nieko neturi bendro su Pekino antimi, net salycio tasku nera. Pekino antis gaminama 2-3 dienas. Pradziai daromi marinatai Housin pagrindu, prieskoniai huadze pipirai, anyziai, pankolio seklos, cinamonas, soju padazas. Antis nuplikoma ir patartina oda atlaisvinti galima pirstais,o galima kompresorium ka as ir darau. Tada tirstas marinatas kimsamas i vidu,o skystas uzverdamas ir juo tepama antis. As pagabinu ant virves uz kaklo virs verdancio puodo ir samciu pilu ant anties. Kiek perdaug- nubega i puoda. Antis nudziovinama. Procedura pakartojama, tada tepama padazu pagamintu is cukraus, medaus ir soju padazo, ryziu vyno. Gaunasi tokia glazura. Tada antis brandinama maziausiai per nakti, dabar kaip tik geras oras tai daryt- 2-3 laipsniai silumos, aisku galima i saldytuva. Po brandinimo ji kepama. Smulkiau nerasysiu- nei jus gaminsite , nei ka. As pats per metus koki pora kartu gaminu. jei jus supjaustysite oda kaip cia rasoma- viskas is jos kepant isvarves ir gausis suds. Cia kaip anekdote apie Ciapajeva ir dzinsus. Jei nezinai kaip ta Pekino antis gaminama- nerasinek nesamoniu.