Gaivus citrininis kremas, lengvas maskarponės sūrio pertepimas, purus biskvitas – torto tobulybė. Tokiomis apniukusiomis dienomis gabalėlis torto tikrai gali pakelti nuotaiką.
Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Biskvitui:
4 kiaušiniai,
2 v. š. šilto vandens,
120 g cukraus,
75 g miltų,
75 g krakmolo,
žiupsnelis druskos.
Maskarponės kremas:
400 ml grietinėlės (~36 proc. riebumo),
500 g maskarponės sūrio,
6 v. š. cukraus pudros,
1 1/2 v. š. želatinos
+ 50 ml vandens,
1 a. š. vanilinio cukraus.
Citrininiam kremui:
3 kiaušiniai,
2 didelės citrinos,
120 g sviesto,
200 g cukraus,
žiupsnelis druskos.
Biskvitų sulaistymui:
0,5 citrinos sulčių;
1 a. š. cukraus;
100 ml vandens.
Gaminimas:
Pradedame nuo citrinio kremo, mat jam reikia laiko dar atvėsti. Užkaičiame puodą su vandeniu. Ant jo dedame prikaistuvį (gausis garų vonelė). Dedame sviestą ir kaitiname, kol ištirps. Į dubenį beriame cukrų, druską, mušame kiaušinius, pilame citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę. Masę gerai išsukame.
Į ištirpusį sviestą supilame kiaušinių ir cukraus masę. Kaitiname, kol padažas taps tirštas, nuolat maišant, kad nepradėtų lipti prie indo sienelių. Pilame kremą į stiklainėlį ir leidžiame atvėsti. Pagaminame 0,5 l kremo. Tortui man tiek neprireikė.
Pagamintas kremas šaldytuve gali stovėti apie savaitę, tad kabinsime šaukštu ir tepsime ant skrebučių.
Biskvito gaminimas:
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame su cukrumi ir vandeniu. Baltymus išplakame su žiupsniu druskos iki standžių putų. Į trynių masę beriame miltus ir krakmolą. Masę šiek tiek išmaišome šaukštu.
Po truputy sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišome šaukštu. Kepimo formos dugną išklojamame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Supilame tešlą. Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 30 min.
Biskvitą gerai atvėsiname ir padaliname į 3 dalis.
Kremo gaminimas:
Želatiną užpilame šaltu, virintu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Maskarponės sūrį maišome su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Ir po truputy įmaišome į maskarponės masę.
Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Šiek tiek pravėsusią supilame į kremo masę ir gerai išmaišome. Sirupo gaminimas: Vandenį sumaišome su cukrumi ir citrinos sultimis. Torto surinkimas: Tortui surinkti aš visada naudoju konditerinį žiedą. Man taip daug patogiau, tortas būna apvalus, kremas neišbėga per šonus.
Jūs galite tortą surinkinėti ir atsegamoje tortinėje. Ant tortinės dedame biskvitą. Jį sulaistome sirupu. Tepame citrinio kremo. Ant viršaus dedame 1/3 maskarponės kremo. Dedame antrąjį biskvitą. Jį taip pat sulaistome sirupu, tepame citrininiu kremu ir klojame ant viršaus 1/3 maskarponės kremo.
Ant viršaus keliauja paskutinis biskvitas. Sulaistome sirupu ir dedame likusį maskarponės sluoksnį. Paviršių išlyginame ir dedame į šaldytuvą stingti. Puošiame pagal savo fantaziją ir norus.
Recepto šaltinis: skaniosdienos.lt
„Kviečiu į virtuvę“