Šįsyk grikių likučius sunaudojau gaminant vištienos kukulaičius.
Puikus sprendimas, nes išties kukulaičiai gavosi „paturbinti", labai labai gardūs.
Tikiuosi, kad jus maisto likučių taip pat neišmetat, o randate sprendimą kur juos panaudoti.
Reikės:
0.5 kg. smulkintos vištienos,
~ 50 gr. virtų grikių,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
prieskoninių žolelių (krapų, petražolių ),
pipirų ir druskos,
šlakelio aliejaus.
Papildomai reikės šaldytų daržovių mišinio.
Gaminimo eiga:
Smulkintą svogūną pakepinau keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Į smulkintą vištieną sudėjau virtus grikius, keptus svogūnus, įmušiau kiaušinį, pagardinau prieskoniais, išmaišiau ir suformavau kukulaičius.
Į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu sudėjau kukulaičius ir viriau ~ 15 – 18 min. Paskui sudėjau šaldytų daržovių mišinį ir paviriau dar ~ 7 min. Štai ir viskas. Greita, gardi, o ir visai sveikuoliška vakarienė. pagaminta Skanaus