Avinžirnių kukuliukai: internetą užkariavęs virėjas išdavė svarbiausią triuką gaminant falafelius

2024 m. gruodžio 4 d. 20:10
Lrytas.lt
Kaune gyvenantis virėjas Martynas Lavickas (29 m.) kulinarinį talentą atskleidžia ne tik restorane, bet ir savo namų virtuvėje, kur gimsta receptai, sulaukę didelio lietuvių susidomėjimo ir tapę tikru interneto hitu.
Daugiau nuotraukų (2)
Išbandyti Martyno receptus galite užsukę į jo socialinius tinklus „Instagram“ ir „TikTok“, o su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais kulinaras dalinasi ir keliais mėgstamais savo receptais. Daugiau apie jį paskaityti galite čia.
Falafeliai
Vidurio rytų skonių pritvinkę avinžirnių kukuliukai–falafeliai. Svarbiausias triukas, naudojant konservuotus avinžirnius, juos apkepti (180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kaitinant iš viršaus ir apačios be vėjelio, apie 10–15 minučių), tai yra, pašalinti kuo daugiau drėgmės. Taip pat į avinžirnių masę svarbu nepagailėti prieskonių bei, žinoma, česnako!
Falafeliams reikės:
200 g avinžirnių
10 g petražolės
1 nedidelio svogūno
3 g čili paprikos
3 g druskos
1 arbatinio šaukštelio bulvių krakmolo
1 arbatinio šaukštelio „Karibų“ prieskonių mišinio (galima naudoti „Garam masala“ arba „Tikka masala“)
3 skiltelių česnako
Svarbus patarimas: falafelius būtinai dėkite kepti į gerai įkaitintą aliejų (apie 180 laipsnių temperatūros), nes kitaip jie taps „palaidūnais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.