Išbandyti Martyno receptus galite užsukę į jo socialinius tinklus „Instagram“ ir „TikTok“, o su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais kulinaras dalinasi ir keliais mėgstamais savo receptais. Daugiau apie jį paskaityti galite čia.
Falafeliai
Vidurio rytų skonių pritvinkę avinžirnių kukuliukai–falafeliai. Svarbiausias triukas, naudojant konservuotus avinžirnius, juos apkepti (180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kaitinant iš viršaus ir apačios be vėjelio, apie 10–15 minučių), tai yra, pašalinti kuo daugiau drėgmės. Taip pat į avinžirnių masę svarbu nepagailėti prieskonių bei, žinoma, česnako!
Falafeliams reikės:
200 g avinžirnių
10 g petražolės
1 nedidelio svogūno
3 g čili paprikos
3 g druskos
1 arbatinio šaukštelio bulvių krakmolo
1 arbatinio šaukštelio „Karibų“ prieskonių mišinio (galima naudoti „Garam masala“ arba „Tikka masala“)
3 skiltelių česnako
Svarbus patarimas: falafelius būtinai dėkite kepti į gerai įkaitintą aliejų (apie 180 laipsnių temperatūros), nes kitaip jie taps „palaidūnais“.