Šis gal ir nėra iš greičiausių kategorijos, bet užtat labai skanus.
Gaminau jau daug kartų, tik tiek, kad jis nėra „instagraminis“ išvaizdos prasme. Bet skonis jo labai geras, mėsa krenta nuo kaulų tiesiog. Ir labai sultinga.
Produktai ir vėl eiliniai, paprasti. Kviečiu išbandyti.
Ingredientai:
2 dideli arba 3 vidutiniai porai
1 1/2 šaukštelio druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
1/2 šaukštelio paprikos miltelių
alyvuogių aliejaus
8 vištienos šlaunelės
1 šaukštas sviesto
500 g grybų (naudojau ruduosius pievagrybius)
2 šaukštai miltų
1 1/2 stiklinės sultinio
Gaminimas:
Porus gerai nuplaukite ir atskirkite sluoksnius, kad įsitikintumėte, jog nėra nešvarumų. Supjaustykite pusžiedžiais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Sumaišykite druską, pipirus , papriką ir pagardinkite šiuo mišiniu vištieną. Vištieną apkepiname keptuvėje su aliejumi iš visų pusių, kol gražiai apkeps. Išimkite iš keptuvės ir padėkite į šoną.
Į keptuvę dedame sviestą. Kai sviestas ištirps, dėkite smulkintus porus, grybus ir troškinkite 5 min. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite sultinį, išmaišykite ir sudėkite vištiena. Uždenkite ir dėkite į orkaitę 40–50 min.
Skanaus.