Reikės:
1 kg moliūgo
100 g porų (supjaustytų ir šiek tiek pakeptų)
60 g geltonųjų svogūnų (smulkiai supjaustytų ir pakeptų)
70 g bulvių (nuluptų ir supjaustytų)
1 mažos šviežios aitriosios paprikos
15 g tarkuoto šviežio imbiero
alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Sudėkite moliūgus, porus, svogūnus, bulves, papriką ir imbierą į puodą. Įpilkite tiek vandens, kad beveik apsemtų daržoves. Virkite apie 35–45 min. arba kol daržovės suminkštės.
Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sutrinkite, kad sriuba taptų glotni ir kreminė. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Papuošti naudokite granatų ir moliūgų sėklas bei jogurto padažą su citrinos žievele.